https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ9enFLomJj3OCZr_ma6q1k5nHaKjCcuqPQ-QzK1FYVQBSzBApNNLu5a1swSGDquemI_-mn5bpHt0ON9Zv6mpYZM_EvAHYiB8m3fy7favSHhULJiEMGy7Bp1nwc0FGc08Y4yAq-ekuTlla/s1600/Namo-tassa4.png

Jan 1, 2015

ေက်ာက္ကပ္ ေရာဂါမျဖစ္ရေအာင္

 ကဲ....ကြ်န္ေတာ္ ဒီေန႔ေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႔ ပတ္သက္တာ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္... ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ မျဖစ္ရေအာင္ ဘယ္လို ၾကိဳတင္ကာကြယ္မလဲ?????

၁။ ေရကို လံုေလာက္စြာ ေသာက္ပါ
၂။ ႏြားႏို့၊ ဒိန္ခ်ဥ္ ေသာက္ပါ
၃။ ဆား၊ အငံတို့ကို ေလွ်ာ့စားပါ 

၁။ ေရဓါတ္ျပည့္၀ေနလွ်င္ ခႏၶာကိုယ္ဟာ က်န္းမာေနမည္။ ေရကို လံုေလာက္စြာ ေသာက္ေပးပါ။ သင္အမ်ားဆံုး ေနေလ့ရွိတဲ့ေနရာအနားမွာ ေရဗူးကို အျမဲထားပါ။ ေရဆာတုိင္း ေသာက္ေပးပါ။ ေရဓါတ္ခန္းေျခာက္ေနတဲ့ ကိုယ္ဟာ ေက်ာက္ကပ္ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၀ % ရွိျပီး ေရဓါတ္လံုေလာက္ေနလွ်င္ ၆၀% ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
 

၂။ ႏြားႏို့နဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္မွာ ပါရွိတဲ့ ကာလ္စီယမ္ဓါတ္ဟာ ေသြးဖိအားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ျပီး
ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါျဖစ္နိုင္ေျခ ၂၀ % အထိကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ေန့ကို ႏြားႏိုု့္တစ္ခြက္၊ သို့မဟုတ္ ဒိန္ခ်ဥ္ ႏွစ္ခြက္ ေသာက္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
 

၃။ ဆားႏွင့္အငံဓါတ္တို့ဟာ ကယ္လ္စီယမ္ဓါတ္ကို စြန့္ထုတ္မွဳပိုမ်ားေစျပီး အရိုးသန္မာမွဳကို ေလွ်ာ့နည္းေစတဲ့အျပင္ ေက်ာက္ကပ္မွာ ေက်ာက္တည္ျခင္းျဖစ္ေစႏိုင္ေျခကိုလည္း ပိုမ်ားေစသည့္အတြက္ ဆားကို ေလွ်ာ့စားသင့္ပါတယ္။
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို)
 

ကိုးကား ။ ။ salt and kidney infection, Good Health
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား


>>>မိုးထက္အာကာ<<<

ShareThisPage

ဆက္သြယ္ရန္

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...