မုန္လာဥကို ဟင္းခ်က္၍ စားသံုးသည္ ျဖစ္ေစ၊ ႏိုက္ထရိတ္ ေဆးျပားမ်ား ေသာက္သံုးသည္ ျဖစ္ေစ ေသြးတိုးက် ေစႏိုင္ေၾကာင္းအေမရိကန္ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာ ဆိုင္ရာ ေဆးဂ်ာနယ္၌ ေဖာ္ျပသည္။
ေမွ်ာ္လင့္ထား ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္သည္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ တို႔တြင္ အမ်ားဆံုး ပါဝင္တတ္ သည္။
မုန္လာဥတြင္ ႏိုက္ထရိတ္ ဓာတ္မ်ား ပါဝင္ေနသျဖင့္ ႏွလံုးႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ကုသရာ၌ ပိုမို ထိေရာက္စြာ
ကုသႏိုင္ လိမ့္မည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေမွ်ာ္လင့္ ထားသည္။ ကမာၻေပၚတြင္အရြယ္ေရာက္သူ၂၅ရာခိုင္ႏႈန္းမွာ ႏွ
လံုးႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားလ်က္ ရွိသည္။
၂၀၂၅ ခုႏွစ္ အေရာက္တြင္ ထို႔ထက္ ပိုလာႏိုင္သည္ ဟုဆိုသည္။
No comments:
Post a Comment
အၾကံေပးႏိုင္ပါတယ္
Note: Only a member of this blog may post a comment.