https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ9enFLomJj3OCZr_ma6q1k5nHaKjCcuqPQ-QzK1FYVQBSzBApNNLu5a1swSGDquemI_-mn5bpHt0ON9Zv6mpYZM_EvAHYiB8m3fy7favSHhULJiEMGy7Bp1nwc0FGc08Y4yAq-ekuTlla/s1600/Namo-tassa4.png

Dec 15, 2012

အ့့ံဘြယ္CoCaCoLa လ်ွဳိ ့ဝွက္ခ်က္မ်ား

အ့့ံဘြယ္CoCaCoLa လ်ွဳိ ့ဝွက္ခ်က္မ်ား------

ကိုကာကိုလာအခ်ိဳရည္မွာ အျခား အသံုးျပဳလို႔ရ တဲ့ နည္းလမ္းမ်ားလည္း ရွိေနပါေသးတယ္။ 


သံေခ်းမ်ား ဖယ္ရွားျခင္း

ကိုကာကုိလာအခ်ိရည္ကလည္း အက္ဆစ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ သံေခ်းစား ထားတဲ့ ဝက္အူရစ္၊ ပလယ္ရာ အစရွိသျဖင့္ သံတုိတဆ အစိတ္အပိုင္းမ်ား အားလံုးကို ကိုကာကိုလာအရည္နဲ႔ ေဆးခ်ျပီး ေသခ်ာ သုတ္ေပးရင္ သံေခ်း မ်ား ေျပာင္စင္သြားပါတယ္။

ဖိုက္ဘာ၊ေၾကြတို႔မွ အေပအၾကံမ်ား ဖယ္ရွားျခင္း

ဖိုက္ဘာ၊ ေၾကြအလြာတို႔မွာ ကပ္ျပီး က်န္ရွိတတ္တဲ့ အညစ္အေၾကးမ်ားကို ကိုကာကုိလာနဲ႔ ေဆးထုတ္ရင္ ေျပာင္ပါတယ္။ အဝတ္ေလွ်ာ္စက္တြင္ ညစ္ပတ္ေနတာမ်ိဳး၊ လက္ေဆး ေၾကြခြက္တို႔မွာ အစြန္းအထင္းေပေန တာမ်ိဳး၊ မည္းေနတာမ်ိဳးဆုိရင္ ကိုကာကိုလာအခ်ိဳရည္နဲ႔ ေဆးေၾကာလို႔ ရပါတယ္။

ေဆးဝါးအျဖစ္ သံုးစြဲျခင္း

ဝမ္းေလွ်ာေရာဂါအျပင္ ဝမ္းနဲ႔ ပက္သက္တဲ့ ေရာဂါအခ်ိဳ ႔ကို ကိုကာကိုလာ အခ်ိဳရည္ေသာက္ျပီး ေပ်ာက္ကင္းေစ ႏိုင္ပါတယ္။ ဗုိက္မအီမသာျဖစ္ေနတာ၊ အစာမေၾကတာ၊ ေလေအာင့္တာဆုိရင္ ကိုကာကိုလာအခ်ိဳရည္ေသာက္ခ်ျပီး သက္သာေစပါတယ္။ ဝမ္းပ်က္၊ဝမ္းေလွ်ာ ျဖစ္ေနသူမ်ားလည္း ကိုကာကုိ လာ အခ်ိဳရည္ေသာက္ျပီး ကုသလို႔ ရပါတယ္။

ပိုးသတ္ေဆးအျဖစ္ သံုးစြဲျခင္း

အိမ္မွာ ကပ္တြယ္တတ္တဲ့ ပိုးေကာင္ေတြ၊ ခရုေတြ၊ အင္းစက္ေတြကို ကိုကာကိုလာ အခ်ိဳရည္ေလာင္းျပီးေတာ့ လည္း ဖယ္ရွားပါတယ္။ ပထမေတာ့ သၾကားဓာတ္ပါတဲ့အတြက္ ေသာက္သံုးမိျပီး ပါဝင္တဲ့ အတြင္း အက္ဆစ္ဓာတ္ကို ပိုးေကာင္တို႔ မခံႏိုင္ပါဘူး။ ကားမွန္နဲ႔ ကားေတြေပၚမွာ ကပ္ေနတတ္တဲ့ အင္းဆက္မ်ားလည္း ဖယ္ရားႏိုင္ပါတယ္။

ဟင္းခ်က္ရာတြင္ အသံုးျပဳျခင္း

ဗနီကာ၊ ရွာလကာရည္ တစ္မ်ိဳးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အသားဟင္းခ်က္ရာမွာ ကိုကာကုိလာအခ်ိဳရည္ကို ရွာလကာရည္ ထည့္သလို အခ်ိးအစား မွန္မွန္ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ အသားရဲ ႔ မက်က္ႏိုင္တဲ့အစိုင္ အခဲေတြၾကားကို ေဖာက္ေပးျပီး ဟင္းအႏွစ္အားလံုးကို အသားေတြထဲ ထိ ျပန္႔ႏွံ႔ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ပိုမို အရသာ ရွိတဲ့ အသားဟင္း တစ္ခြက္ ရရွိေစတယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။

ကိုကာကိုလာအခ်ိဳရည္ဟာ ကာဘြန္ႏိုက္အခ်ိဳရည္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး ေရ ဓာတ္ျဖည့္ဆည္းေပးသလို အစာအိမ္တြင္းက မေၾကညက္တဲ့အစား အစာမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ေပးပါတယ္။ သၾကားဓာတ္လည္း ၾကြယ္ဝတဲ့အ တြက္ ေသြးထဲကို ဂလူးကိုစ့္ဓာတ္ ေကာင္းေကာင္း ေထာက္ပံ့ေပးပါတယ္။ သူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္မ်ားက ေသာက္သံုးရန္အျပင္ အျခား အသံုးဝင္ တဲ့ ေနရာမ်ားလည္း ရွိေနတာကို ယခုလို သိရပါတယ္။
့http://discoverychannel99.blogspot.com/ မွကူးယူတင္ျပပါသည္။

မိုင္ ဘေလာက္ဂါ

ေအးခ်မ္းမြန္မွ  April Maung Maung တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္။
Photo From :April Maung Maung
အ့့ံဘြယ္CoCaCoLa လ်ွဳိ ့ဝွက္ခ်က္မ်ား------

ကိုကာကိုလာအခ်ိဳရည္မွာ အျခား အသံုးျပဳလို႔ရ တဲ့ နည္းလမ္းမ်ားလည္း ရွိေနပါေသးတယ္။


သံေခ်းမ်ား ဖယ္ရွားျခင္း

ကိုကာကုိလာအခ်ိရည္ကလည္း အက္ဆစ္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ သံေခ်းစား ထားတဲ့ ဝက္အူရစ္၊ ပလယ္ရာ အစရွိသျဖင့္ သံတုိတဆ အစိတ္အပိုင္းမ်ား အားလံုးကို ကိုကာကိုလာအရည္နဲ႔ ေဆးခ်ျပီး ေသခ်ာ သုတ္ေပးရင္ သံေခ်း မ်ား ေျပာင္စင္သြားပါတယ္။

ဖိုက္ဘာ၊ေၾကြတို႔မွ အေပအၾကံမ်ား ဖယ္ရွားျခင္း

ဖိုက္ဘာ၊ ေၾကြအလြာတို႔မွာ ကပ္ျပီး က်န္ရွိတတ္တဲ့ အညစ္အေၾကးမ်ားကို ကိုကာကုိလာနဲ႔ ေဆးထုတ္ရင္ ေျပာင္ပါတယ္။ အဝတ္ေလွ်ာ္စက္တြင္ ညစ္ပတ္ေနတာမ်ိဳး၊ လက္ေဆး ေၾကြခြက္တို႔မွာ အစြန္းအထင္းေပေန တာမ်ိဳး၊ မည္းေနတာမ်ိဳးဆုိရင္ ကိုကာကိုလာအခ်ိဳရည္နဲ႔ ေဆးေၾကာလို႔ ရပါတယ္။

ေဆးဝါးအျဖစ္ သံုးစြဲျခင္း

ဝမ္းေလွ်ာေရာဂါအျပင္ ဝမ္းနဲ႔ ပက္သက္တဲ့ ေရာဂါအခ်ိဳ ႔ကို ကိုကာကိုလာ အခ်ိဳရည္ေသာက္ျပီး ေပ်ာက္ကင္းေစ ႏိုင္ပါတယ္။ ဗုိက္မအီမသာျဖစ္ေနတာ၊ အစာမေၾကတာ၊ ေလေအာင့္တာဆုိရင္ ကိုကာကိုလာအခ်ိဳရည္ေသာက္ခ်ျပီး သက္သာေစပါတယ္။ ဝမ္းပ်က္၊ဝမ္းေလွ်ာ ျဖစ္ေနသူမ်ားလည္း ကိုကာကုိ လာ အခ်ိဳရည္ေသာက္ျပီး ကုသလို႔ ရပါတယ္။

ပိုးသတ္ေဆးအျဖစ္ သံုးစြဲျခင္း

အိမ္မွာ ကပ္တြယ္တတ္တဲ့ ပိုးေကာင္ေတြ၊ ခရုေတြ၊ အင္းစက္ေတြကို ကိုကာကိုလာ အခ်ိဳရည္ေလာင္းျပီးေတာ့ လည္း ဖယ္ရွားပါတယ္။ ပထမေတာ့ သၾကားဓာတ္ပါတဲ့အတြက္ ေသာက္သံုးမိျပီး ပါဝင္တဲ့ အတြင္း အက္ဆစ္ဓာတ္ကို ပိုးေကာင္တို႔ မခံႏိုင္ပါဘူး။ ကားမွန္နဲ႔ ကားေတြေပၚမွာ ကပ္ေနတတ္တဲ့ အင္းဆက္မ်ားလည္း ဖယ္ရားႏိုင္ပါတယ္။

ဟင္းခ်က္ရာတြင္ အသံုးျပဳျခင္း

ဗနီကာ၊ ရွာလကာရည္ တစ္မ်ိဳးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အသားဟင္းခ်က္ရာမွာ ကိုကာကုိလာအခ်ိဳရည္ကို ရွာလကာရည္ ထည့္သလို အခ်ိးအစား မွန္မွန္ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ အသားရဲ ႔ မက်က္ႏိုင္တဲ့အစိုင္ အခဲေတြၾကားကို ေဖာက္ေပးျပီး ဟင္းအႏွစ္အားလံုးကို အသားေတြထဲ ထိ ျပန္႔ႏွံ႔ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ပိုမို အရသာ ရွိတဲ့ အသားဟင္း တစ္ခြက္ ရရွိေစတယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။

ကိုကာကိုလာအခ်ိဳရည္ဟာ ကာဘြန္ႏိုက္အခ်ိဳရည္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး ေရ ဓာတ္ျဖည့္ဆည္းေပးသလို အစာအိမ္တြင္းက မေၾကညက္တဲ့အစား အစာမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ေပးပါတယ္။ သၾကားဓာတ္လည္း ၾကြယ္ဝတဲ့အ တြက္ ေသြးထဲကို ဂလူးကိုစ့္ဓာတ္ ေကာင္းေကာင္း ေထာက္ပံ့ေပးပါတယ္။ သူ႔မွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္မ်ားက ေသာက္သံုးရန္အျပင္ အျခား အသံုးဝင္ တဲ့ ေနရာမ်ားလည္း ရွိေနတာကို ယခုလို သိရပါတယ္။
http://discoverychannel99.blogspot.com/ မွကူးယူတင္ျပပါသည္။

No comments:

Post a Comment

အၾကံေပးႏိုင္ပါတယ္

Note: Only a member of this blog may post a comment.

ShareThisPage

ဆက္သြယ္ရန္

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...